Още две общини обявиха 2 май за неучебен ден

  • 18 април 2024 13:45

  • 738
  • 1
Още две общини обявиха 2 май за неучебен ден
© Pixabay

Кметовете на общините Поморие и Айтос обявиха за неучебен ден за училищата и детските градини - 2 май. Така почивните дни за децата и учениците ще са от 1 до 6 май, включително, предава БТА.

Решението на кмета на Айтос е съгласно Закона за предучилищното и училищното образование, според който кметовете на общини могат да обявяват до три календарни дни за неучебни в рамките на една учебна година, на територията на общината, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

Втори май ще е неучебен ден и във всички училища на територията на община Поморие. Няма да има нужда да бъдат извинявани и отсъствията на децата в предучилищните групи в детските градини, посочиха от Община Поморие.

Предстоят едни от най-големите християнски празници – Великден и Гергьовден. Това са дни, наситени с различни културни мероприятия, с възможности за семейни екскурзии и почивки. Нека жителите на Поморие имат повече време, за да бъдат заедно с децата си и да планират по-отрано как ще прекарат тези светли празнични дни си със семействата си, обоснова решението си кметът Иван Алексиев.

Неучебен 2 май и за учениците в Бургас

Вчера кметът на Бургас Димитър Николов също обяви 2 май за неучебен ден в града. Той съобщи за заповедта в страницата си във Фейсбук.

Неучебен ден за учениците на 2 май ще бъдe и в градовете Благоевград, Димитровград, Ловеч, Плевен, Русе, Самоков, София, Смолян, Стара Загора, Троян, Хасково.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
738 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.25 | 07:24

1
❤️ Г­о­­­р­е­щ­и­­ ­м­­о­­­м­и­ч­­­е­­­т­­а­ ­в­­­и­ ­­­о­ч­а­к­­­в­а­т ­­­-­­ X­­1­­8­­.­­F­U­­­N

Добави коментар

Водещи новини