Деца от 26 училища и детски градини се включиха в първомартенски благотворителен базар в МОН

  • 01 март 2024 14:39

  • 399
  • 2
Деца от 26 училища и детски градини се включиха в първомартенски благотворителен базар в МОН
© МОН

Деца и ученици от 26 училища и детски градини донесоха празнично настроение в Министерството на образованието и науката в деня на Баба Марта. Те участваха в благотворителен базар, на който представиха изработени от самите тях мартеници, съобщиха от пресцентъра на МОН.

Проявата бе открита от министър-председателя акад. Николай Денков и министъра на образованието и науката проф. Галин ЦоковГалин ЦоковПрофесор д-р Галин Борисов Цоков е избран на 6 юни 2023 г. за министър на образованието в кабинета на, а сред гостите бяха министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков, министърът на културата Кръстю Кръстев, депутати, представители на синдикалните и работодателските организации в образованието и др. 

„Мартениците на този базар са изработени от децата и учениците. Приходите от продажбите им се предоставят на самите училища и голяма част от тях ще бъдат използвани за благотворителност. Затова искам да благодаря на децата, учениците и техните учители. Бъдете все така сръчни и добри“, каза министърът на образованието и науката проф. Галин ЦоковГалин ЦоковПрофесор д-р Галин Борисов Цоков е избран на 6 юни 2023 г. за министър на образованието в кабинета на при откриването на базара.

Министър-председателят акад. Николай Денков отбеляза, че днешният празник е български, преживял през вековете и винаги ще ни обединява. 

Честита Баба Марта!

Днес е представена столичната образователна система в нейната пълнота, изтъкна началникът на Регионалното управление по образованието София-град Ваня Кастрева. Тя посочи, че в базара участват частни детска градина и училище, общински детски градини, както и държавни и общински училища. Сред образователните институции има такива от централната част на София, както и от по-отдалечени райони на Столична община. Част от училищата имат дългогодишни традиции в различни благотворителни прояви и инициативи. Свои мартеници представиха и седем професионални гимназии с разнообразни профили и специалности -високи технологии, икономика, селско стопанство, туризъм, облекло, текстил, дизайн. 

Всички те показаха изключително творчество и изобретателност в изработването на своите изделия от бели и червени конци, като за направата им много от тях използват и уменията, придобити в класната стая. Част от децата изработваха мартениците си на място пред очите на гостите.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
399 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 09:29

2
❤️ Г­­о­­­р­­­е­щ­­и­­ ­­­м­­о­­­м­­и­­ч­­­е­­­т­­­а­­­ ­­­в­и­­ ­­о­­­ч­­­а­­­к­в­а­т ­­­-­­ X­1­­8­­.­­­F­­U­­­N

2024.03.01 | 21:45

1
Отслабването без диета и гладуване не е мечта - това е реалност. Найпродaваният пpодyкт за отcлабвaне в свeта! Помoгна на мен и съпpyга ми и ще пoмогне на вас, pезyлтатът е видим след няколко дни. Съветвам всички с наднормено тегло да пробват.----> gg.gg/ketoexpo

Добави коментар

Водещи новини