Тракийският университет и Медицинският университет в Плевен подписаха споразумение за сътрудничество

  • 26 януари 2023 14:42

  • 374
  • 0
Тракийският университет и Медицинският университет в Плевен подписаха споразумение за сътрудничество
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

В Стара Загора Тракийски университет и Медицински университет - Плевен подписаха споразумение за сътрудничество и съвместна дейност. Подписи на документа положиха ректорите на двете висши учебни заведения проф. Добри Ярков и проф. Добромир Димитров.

Съгласно споразумението двата университета ще обединят усилията си за създаване на оптимални условия за ефективно използване на ресурсите и потенциала си  в областта на образованието, квалификацията и научно-изследователската дейност, както и по отношение на проучване и споделяне на опит и добри практики с цел осигуряване на качествено висше образование.

„Верният път е този на обединението - нека бъдем пътеводна светлина и модел за подражание за останалите колеги в образователната система. Вярвам, че това е ключът на успеха“, каза по време на събитието проф. Добри Ярков, цитиран от БТА. 

Испански университети ще търсят бъдещи студенти у нас

В подкрепа на думите му ректорът на плевенското висше училище проф. Добромир Димитров посочи, че „времето на академичното разделение приключи”. И допълни, че „дойде моментът на консолидирането в името на бъдещето”, смята още ректорът.

Основните сфери на сътрудничество, за които се споразумяха двете институции, са разработване на съвместни програми за обучение, сътрудничество в областта на научните изследвания и технологиите, както и провеждане на теоретични и практически форми на подготовка, развитие на системата за управление на учебната и научно-изследователската дейност, съвместни предложения в посока подобряване на нормативната база и институционалното изграждане в областта на образованието, квалификацията и научно-изследователската дейност. Споразумението предвижда още методическа и практическа помощ при разработване и внедряване на нови форми на обучение, създаване на условия за мобилност на студенти и преподаватели, изграждане на съвместни научно-изследователски екипи с цел изпълнение на проекти за научни изследвания, технологични разработки и изпитания, съвместна организация на симпозиуми, конференции, семинари, кръгли маси и др.  

Последвайте канала на

Мая Йорданова
374 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини