МОН публикува верните отговори на изпитите по чужд език след VII и X клас

  • 17 юни 2022 19:43

  • 3490
  • 0
МОН публикува верните отговори на изпитите по чужд език след VII и X клас
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Министерството на образованието и науката публикува верните отговори от тестовете по чужд език след VII и X клак на националното външно оценяване.

Днес общо 5159 седмокласници и десетокласници се явиха по собствено желание на национално външно оценяване по чужд език днес. Проведоха се изпити по английски, руски, немски, френски и италиански език, а за десетокласниците – и по испански.

Над 5000 седмокласници и десетокласници избраха изпит по чужд език

Най-много ученици избраха тест по английски език - 2122 от всички 2162 седмокласници и 2539 от общо 2997 десетокласници.

Седмокласниците решаваха 21 задачи за ниво А2 - 17 с избираем и три с кратък свободен отговор. Последната задача изискваше създаване на текст с обем между 40 и 50 думи по тема от учебното съдържание – създаване на кратко писмо, кратък текст за свободното време, хоби, приятели. Тестовете проверяват също придобитите умения на учениците за разбиране при слушане на текстове на съответния език, използват се и илюстрации.

Учениците в X клас можеха да се явят на изпит по чужд език на нива А1, А2, В1.1, В1. Изпитът съдържаше четири компонента. Три от тях са писмени. Четвъртият е „говорене“ и се провежда от училищни комисии.

Отговорите от изпитите по чужд език след 7-ми и 10-ти клас вижте ТУК.

Мая Йорданова
3490 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини