МОН публикува верните отговори на НВО по математика

  • 16 юни 2022 15:17

  • 8590
  • 3
МОН публикува верните отговори на НВО по математика
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Министерство на образованието и науката публикува на сайта си верните отговори на тестовете на НВО по математика за VII и X клас и формулите към тях.

Те са публикувани в рубрика „Общо образование“ – Национално външно оценяване.

Гаф с формулите на външното оценяване по математика

Днешният изпит започна с гаф с формулите, което наложи удължаване на изпита на десетокласниците с близо час. Рано сутринта училищата са получили изпитния вариант на теста и свитък с формули, които учениците имат право да използват. Оказва се обаче, че сред формулите има сгрешени. Така изпитът е прекъснат до получаване на правилния свитък.

Освен за десети клас, в четвъртък външно оценяване по математика се провежда и за седмокласниците. Максималният брой точки на всички изпити е 100. Оценките на седмокласниците участват в балообразуването за прием в гимназия. Резултатите ще станат ясни на 28-ми юни.

Отговорите можете да видите тук

Мая Йорданова
8590 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2022.06.16 | 17:57

3
Анжуйска династия : нека да сложим нещата в историческа рамка - руссия не иска повече да има нато ( Анжуйска династия) покрай границата си . А поиска да се възвърне статут-кво от след Напоеон , от решенията на Виенският Конгрес . Това е основната линия на Лавровският Кабинет с ръководителя Г-н Путин .

2022.06.16 | 17:11

2
ПОРЕДНИТЕ БЕЗМИСЛЕНИ ИЗПИТИ ПРЪКНАЛИ В ГЛАВАТА НА МАЛОУМНИ МИНИСТРИ С МАНИЯ ЗА ВЕЛИЧИЕ.
НОРМАЛЕН

2022.06.16 | 16:46

1
Само интелект по-нисък от човешкия може да подаде грешни формули на матура по математика. Или това е работа на някоя сладурана в министерството,с къси пола и мозък, която си е заслужила службата си с краката нагоре!

Добави коментар

Водещи новини