Заключиха ученици на изпит, астматик получи пристъп

  • 22 юни 2012 16:10

  • 2868
  • 7
Заключиха ученици на изпит, астматик получи пристъп
©

Ученици от 11-ти клас на Езикова гимназия "Пловдив" бяха заключени в училището, за да не избягат от изпит по математика.

Оказа се, че децата не са предварително известени за контролното и в знак на протест няколко от тях решили да си тръгнат. Охраната обаче не ги пуснала, което доведе до бунт сред младежите. Директорката заяви, че не е нужно учениците да бъдат предварително известявани за правенето на проверки на знанията им, съобщава БНТ.

Учениците блъскали по вратите на централния вход, но охраната отказвала да ги отключи.

"Не ни пускат... и решиха, че трябва през междучасието да ни заключат и не можем да излезем. Астматик получи пристъп. Звънях на полицията, но и те нищо не направиха", разказва ученик.

"През междучасието ми беше отказан достъп да изляза извън училището. Това е много опасна ситуация за мен. Здравето ми беше много застрашено", казва болното от астма момче.

Директорът на езиковата гимназия заяви, че няма нужда учениците да бъдат уведомявани предварително, че ще имат изпит. Училището е подложено на мониторинг от просветното министерство и затова се налагали тези контролни. "Вярно, че според правилника не можем да заключваме, но според него и учениците нямат право да саботират учебния процес", заяви Пенка Стайкова.

От регионалния инспекторат по образованието в Пловдив обявиха, че започва проверка на случая.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2868 7

Коментари 7

Добави коментар

2012.08.13 | 21:59

6
в западните държави учат от сутрин до вечер,а нашите деца ходят по за 6-7 часа...ми как няма да сме най-простия и неук народ?как?образователната ни система е много зле,много...
ОМГ!

2012.08.13 | 21:59

7
ТИ ЕБАВАШ ЛИ СЕ? ТИ БИЛ ЛИ СИ НЯКЪДЕ НА ЗАПАД ДА ВИДИШ ПО КОЛКО УЧАТ? ТИ СИ НЯКАКЪВ ШИБАН ИДИОТ! ЗАЩОТО В СРАВНЕНИЕ С ДОСТА ЗАПАДНИ ДЪРЖАВИ В БЪЛГАРИЯ СЕ УЧИ ДОСТА ПОВЕЧКО ЧАСОВЕ!
възмутен

2012.08.13 | 21:59

5
Мамини синчета! Сега ще изкарат учителите виновни. На запад училището се заключва и никой няма достъп да влиза и излиза . Трябва и в училище да се въведат правилата като на работно място.Четири неизвинение и дисциплинарно уволнение. Имали права!А правата на учителите? Училището е като работното място на родителите и. Дали и техните родители ще си позволят да ходят на работа , когата и изнася? И не пародия на образованието, а пародия на едни лигльовци със самочувствие!

2012.08.13 | 21:59

4
смешници...не ги били предупредили за контролното хахаха.Боже колко е неграмотна и неука днешната младеж...Трябва да се направят реформи в образователната система.Трябва да е като в Испания например.по цял ден да са в училище и да нямат право да напускат пределите на училището докато не им свършат часовете.
лили

2012.07.02 | 22:16

3
Тази демокрация я превърнахме в анархия. Не признават никакви задължения ,искат само да имат права. Да правят каквото искат,да диктуват кое как ще е.Как от ученици се превърнаха в ходещи манекени на Пайнер . Образованието ни е в колапс .Трябва се вземат спешни мерки. Задължителни униформи за учениците и по-малки права в училище. Всеки да си знае мястото си.

2012.06.25 | 16:31

2
късно е ве4е вие у4ителите ги нау4ихте така

2012.06.24 | 23:55

1
ако работи6 в у4или6те 6те говори6 друго .у4или6тата се борят за броики .а не за знания .дреми му на даскала и на директора за знанието.парата да пада .

Добави коментар

Водещи новини