Затварянето на училища - само на общинско ниво

  • 20 октомври 2021 14:27

  • 2455
  • 7
© Bulphoto, архив

Зелен сертификат за системата на училищното и предучилищното образование няма да се прилага. Това потвърди днес на брифинг в Министерския съвет образователният министър проф. Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С. Той заедно със здравния министър д-р Стойчо Кацаров дадоха допълнителни разяснения във връзка с новите мерки относно коронавируса, които влизат в сила до часове. 

Решенията за затваряне на училища ще се взимат по общини, заяви Денков. 

Целта е незабавна реакция в местата, които попадат в тъмночервената зона. Така стана ясно днес следобед, че РЗИ обяви, че съгласно заповедта на здравния министър присъствените учебни занятия в училищата следва да бъдат преустановени от утре, 21 октомври. От Столичния кризисен щаб обаче искат малките ученици да останат в клас. 

В София: Учениците ще учат дистанционно от утре
"През последните две седмици има рязко нарастване на случаите на заразени, от месеци нашата грижа в МОН е да осигурим присъствено обучение, но без да подлагаме на висок риск живота и здравето на учениците и учителите. Министерството на здравеопазването има пълната ни подкрепа, че мерките, които предприема, ще се прилагат в нашата система", заяви пред медиите Денков. 

Междувременно новите противоепидемични мерки, касаещи представянето на зелен сертификат за посещения на развлекателни и спортни мероприятия на закрито, изкараха хората на протест. Днес в София се сляха няколко демонстрации - на политически партии, които не одобряват "зеления сетрикат" и ваксините, и на представители на работещите в здравеопазването, недоволни от заплащането.

Протестиращи нападнаха просветния министър пред МС

Както Novini.bg съобщи протестът от Министерството на здравеопазването се пренесе пред Министерския съвет, където се стигна до напрежение. Протестиращи си позволиха да се саморазправят с образователния министър проф. Денков, въпреки засиленото полицеско присъствие. 

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
2455 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
аа

2021.10.20 | 15:17

2
Две седмици след започване на училището и вълната тръгна. Факт. Ще затваряме бизнеса, а училищата не, защо? Цяло лято заведенията си бачкаха вълна нямаше. Факт! Толкоз
долния

2021.10.20 | 16:45

7
то па много добре да имаш такива лумпенчета като твоите. я се кастрирай да спреш да размножаваш дебилчета

2021.10.20 | 16:30

5
Млък бе инквизитор на деца. Ти явно нямаш значи си БЕЗПОЛЕЗЕН на света.

2021.10.20 | 16:31

6
Защо погубвате децата? Ти да не си садист бе Денков?

2021.10.20 | 16:26

4
Щом е на общинско ниво тогава защо ни е министерство на културата значи сте излишни

2021.10.20 | 15:22

3
Що не ваксинирате принудително полицията?

2021.10.20 | 14:52

1
Помияри! Нямате топки да си свършите работата. Сега чалга-родителите ще викат на директорите и ще останат отворени училищата. Хем няма да сте виновни за болните и починали, хем 'ще сте дали разрешение' на местно ниво да се оправят както могат. Това ли ви е отговорността и волята на служебните гъзoлизци на фигуранта пРезидент? Нагаждачи. Готови сте да мрат хора, за да си запазите рейтинга.

Добави коментар

Водещи новини