Водещите новини! Ако учители откажат зеления сертификат, ще преподават дистанционно; COVID цифрите са стряскащи (и още…)

  • 19 октомври 2021 13:04

  • 4115
  • 8
Водещите новини! Ако учители откажат зеления сертификат, ще преподават дистанционно; COVID цифрите са стряскащи (и още…)
© bTV/Novini.bg

*** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на 19 октомври ***

 

В момента ситуацията в няколко града е критична. Мисля, че МЗ трябва да бъде подкрепено в мерките, които то смята за правилно. Дали зеленият сертификат ще стане задължителен за системата на образованието – ние ще ги подкрепим. Това, което сме казали, е да има месец период за въвеждане. Това заяви министър проф. Николай Денков пред БТВ.

От думите му стана ясно, че ако учители не искат все пак да се ваксинират, то те ще бъдат тествани всяка седмица.

„Или ще трябва да преподават дистанционно“, добави Денков, подчертавайки, че това е много нежелан вариант.

Денков: Ако учители откажат за зеления сертификат, ще преподават дистанционно

***

„В МЗ нямат куража да направят това, което трябва да направят – да наложат задължителни зелени сертификати, това е тежка задача, но не знаем защо не го правят…“, коментира пред БНР Емил Коларов, председател на Сдружението на заведенията в България за новите мерки и протеста на работодателите, който те ще подкрепят.

„Ако имаме самосъзнанието, че това трябва да се случи, то ще се случи. Но най-тъжното е, че не сме стигнали до този момент. Не сме разбрали, че всеки трябва да положи своите минимални усилия да излезем от тази криза“, каза още Коларов.

Има ли кураж МЗ да наложи задължителни зелени сертификати?

***

СТРЯСКАЩИ

Данчо Пенчев: Увеличаваме COVID леглата в София, цифрите са стряскащи

***

Абсолютен черен рекорд от началото на пандемията от 243 новозаразени и 11 починали за ден е отчетен на 18 октомври в област Монтана, съобщиха от Регионалната здравна инспекция.

Абсолютен рекорд от заразени с COVID за денонощие в област Монтана

***

През последното денонощие в България са регистрирани 4979 новозаразени с COVID-19 и са починали 214 души…

За ЕДНО денонощие. 214 души е горе-долу населението на едно село…

Близо 5000 нови случая на COVID-19 у нас, над 200 души са загубили битката с болестта

***

Ето кога обявяват новите по-строги COVID мерки

***

В Деня на българския лекар – 19 октомври предстои да бъдат връчени традиционните награди на Български лекарски съюз за принос в медицината. За съжаление, заради епидемичната обстановка в страната, тази година няма да има официална церемония, както повелява традицията. Отличията в петте категории на „Лекар на годината 2021“ ще бъдат връчени в централата на БЛС. Доц. д-р Ангел Кунчев е отличен от гилдията за „Лекар на Годината 2021“. Главният държавен здравен инспектор, който в Деня на българския лекар празнува и своя рожден ден, ще получи най-високото отличие на лекарската гилдия в идните дни.

Доц. Ангел Кунчев е лекар на годината

***

Днес започва разтоварването на "Вера Су". Тази нощ трябва да са тръгнали трите баржи от пристанището във Варна към заседналия кораб.

Предвидено е чрез тях да се разтовари втечнения карбамит.

Днес започва разтоварването на втечнения азот от "Вера Су"

***

По време на срещите си с гражданите Кирил Петков отбеляза, че съдебната реформа е задължителна и даде пример с канадското си гражданство.

„По моя казус Конституционният съд не се е произнесъл, а прокуратурата вече започна да ме разследва, а сигналите, които предадох до нея докато бях икономически министър, останаха без развитие. Все едно че ги дадох в празна пощенска кутия“, коментира Петков.

Василев и Петков от Русе: Докато не си върнем контрола в държавата, ще правят каквото си искат

***

Според нея първата идея е била да се платят само заплатите и осигуровките на работниците, но се е оказало, че те имат и задължения към банки и т.н.

Комитова: Почти всички ремонти, които са на стойност милиард и половина, минават под прикритието не на основни ремонти

***

Novini.bg
4115 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Г-жа Димитрова

2021.10.20 | 15:10

8
ОТКАЗВАМЕ

2021.10.19 | 16:42

7
НЕ МОЖЕШ ДА ГИ УВОЛНИШ ДРУГАРЮ КОМУНИСТИЧЕСКИ ТОТАЛИТАРЕН ДИРЕК, ЗАЩОТО КОДЕКСА Е ДРУГ А НЯМА ПАРЛАМЕНТ ДА ГО ПРОМЕНИ! ЗЕЛЕНИЯ ВИ СЕРТИФИКАТ Е НЕЗАКОНЕН!

2021.10.19 | 16:34

6
ДЕНКОВ ЩЕ Е МИНИСТЪР В НЯКОЯ ДРУГА ДЪРЖАВА

2021.10.19 | 16:04

4
Отивайте да се ваксинирате, нещастници! не слушайте идиота Мангъров, по 500 умрели на денонощие ли чакате???

2021.10.19 | 16:34

5
ПОДАВАЙ ОСТАВКА НЕЩАСТНИКО!

2021.10.19 | 14:56

3
Напръскаха цяла България и сега всички сърдечно болни и астматици ги приемат в болниците и ги пишат Ковид19 и смучат здравната каса!

2021.10.19 | 14:04

2
Смешници, " зелени сертификати", зелени паспорти", лай**на на руло не искате ли ????

2021.10.19 | 13:39

1
Стряскащи ще са защото мерките са ви твърде закъснели и сте лумпени и не знаете какво да правите било подготвени голяяяяяяяяяям смях

Добави коментар

Водещи новини