С издигане на националния флаг и под звуците на химна на Република България тържествено бе открита учебната година в училищата в Община Ловеч

  • 15 септември 2021 16:21

  • 271
  • 0
С издигане на националния флаг и под звуците на химна на Република България тържествено бе открита учебната година в училищата в Община Ловеч
© Община Ловеч

С издигане на националния флаг и под звуците на химна на Република България тържествено бе открита учебната година в училищата в Община Ловеч. Празникът протече при гъвкава организация, стъпаловидно за отделните випуски, съобразено с изискванията на заповедта на Министъра на образованието и науката и при спазване на всички санитарни мерки.

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова беше гост на тържествата в три от ловешките училища – ОУ „Панайот Пипков“, СУ „Тодор Кирков“ и ЧНУ „Св. Седмочисленици“.

„В началото сме на новата учебна 2021/2022 година. В този празничен първи учебен ден всички сме силно развълнувани. След слънчевото и безгрижно лято учениците с нетърпение се събират със своите приятели и любими учители, а първокласниците с трепет правят първите си стъпки към класната стая.

Втора година това става в условията на пандемия. Училището пак е натоварено с голяма отговорност за здравето на ученици и учители. Пред нас са поставени високи санитарни изисквания. Имаме редуцирано присъствие в дворните пространства, в залите, в класните стаи. За нас е важно здравето на всеки ученик и учител, защото всеки човек е една уникална, неповторима вселена. И ние желаем по-скоро да се върнем към нормите на предишния свят с повече смях, волни игри и нови знания за нашите деца.

Кметът доктор Христо Грудев откри учебната година в Асеновград

Скъпи ученици!

Бъдете безстрашни и любопитни, смело навлизайте в света на науката и изкуството, за да бъдете достойни граждани на нашия град и държава!

Желая на всички успешна, здравословна и пълноценна учебна година!

На добър час!“, това се казва в поздравителния адрес от кмета на Общината.

Председателят на Общински съвет – Ловеч Петър Цолов присъства на откриването на учебната година в ОУ „Проф. Димитър Димов", а заместник-кметовете Венцислав Христов и Цветан Георгиев съответно в ОУ „Христо Никифоров“, НПГВМ „Проф. д-р Димитър Димов“, ПГМЕТ и ПЕГ “ Екзарх Йосиф І“. В останалите училища от Общината тържествата уважиха секретарят на Общината Даниела Цанова и представители от администрацията.

Последвайте канала на

Теодора Александрова
271 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини