Учебната година започва безпроблемно във всички училища в Шуменско

  • 15 септември 2021 14:26

  • 244
  • 0
Учебната година започва безпроблемно във всички училища в Шуменско
© Булфото архив

Учебната година започва безпроблемно и в присъствена форма във всичките 64 училища в Шуменско, съобщи временно изпълняващият длъжността началник на Регионалното управление на образованието  Юлиан Тодоров пред БТА.

В процедура по закриване е учебното заведение в с. Живково, поради липса на ученици. Предложение за това е изпратено до РУО - Шумен от кмета на Хитрино, което е препратено с изготвен доклад по темата до образователното министерство, каза Тодоров.

В област Ямбол учебната година започна за близо 10 000 ученици

В учебните заведения в Шуменско през тази учебна година ще се обучават 16 222 ученици, от които 1309 са първокласниците. Броят им е сходен с предишната учебна година, когато учениците в областта са били 16 375, а учениците в първи клас - 1301, уточни Тодоров, след като е обобщил получените днес данни от директорите на учебните заведения в областта.

По традиция, на първия учебен ден всеки първокласник в община Шумен получава, освен буквар и подарък от общинската администрация. През тази година това е книжката "Празник на буквите - опознай България", от която най-малките ученици ще могат да научат за най-интересните природни и исторически забележителности в България, придружени с цветни илюстрации, съобщиха от общинския пресцентър.

В Средното училище "Йоан Екзарх Български" днес, по време на откриването на учебната година, бе дадено начало на инициатива на полицията в областния град и местна фирма, насочена към най-малките участници в движението. За всички първокласници в областта са осигурени подаръци - занимателни въртящи се кръгчета, подобни на тези от детската игра "Спинър". В тях са отпечатани римувани стихчета по безопасност на пътя, които могат да бъдат прочетени при правилно подреждане на цветовете в играта. По този начин се съчетава полезното с приятното за децата, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
244 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини