Учителка: 15 септември се превърна в новина заради пандемията

  • 15 септември 2021 10:54

  • 532
  • 0
Учителка: 15 септември се превърна в новина заради пандемията
© Bulphoto, архив

В първия учебен ден ще кажа на моите ученици, че се радвам, че ги виждам че се радвам ,че са здрави,  и че се надявам заедно да търсим своето вдъхновение и да намерим сили да понесем изпитанията, които вероятно ни предстоят. Това каза пред БНР учителката по български език Цветана Милчева.

"Всеки има своя 15 септември. Но от две години 15 септември е новина заради пандемията. Ще кажа на моите ученици, че ги виждам, макар и на метри от мен", отбеляза тя.

"Последиците от дистанционното образование ще се отчитат тепърва. Аз бих казала, че се получаваше така миналата учебна година : "Знам какво говоря, но не знам на кого го говоря". Но на 15 септмеври бих казала така: За мен на този ден големите влизат в обувките на малките. И човечеството става дете, а пред децата винаги има шансове. Това, което ме обнадеждава, е че вече започнаха да се търсят допирни точки между учители, родители, деца...", коментира преподавателката. 

Проф. Кантарджиев каза какво е най-важно за учениците в условия на COVID-19

По думите на Милчева всички учители трябва да разберат, че действително ваксинирането е въпрос на личен избор.

"Аз лично съм се ваксинирала. Дадох и съгласието си да бъде тествана. Заявявайки желанието да работим присъствено, трябва да поемем последиците, за за стане това възможно", каза още Милчева.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
532 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини