В Добрич 4-годишните деца задължително тръгват на детска градина

  • 13 септември 2021 12:17

  • 169
  • 0
В Добрич 4-годишните деца задължително тръгват на детска градина
© Pixabay

В Добрич четиригодишните деца задължително тръгват на детска градина от новата учебна година, съобщи заместник-кметът по хуманитарните дейности д-р Емилия Баева. Включването им в задължителното предучилищно образование става преди определения от Закона за предучилищното и училищното образование краен срок - учебната 2023-2024 година.

По думите на заместник-кмета и досега около 80-85 на сто от четиригодишните в общината са посещавали детска градина, а до края на септември ще стане ясно какъв обхват е постигнат на бъдещите ученици.

МОН: Децата няма да носят маски в детските градини

Единадесетте общински детски градини в Добрич очакват да посрещнат за новата учебна година общо 2127 деца при 2172 миналата есен, каза д-р Баева. Тя добави, че и първокласниците, които наброяват 637, ще бъдат с една паралелка по-малко в сравнение с миналата година, главно заради продължаващата емиграция на млади семейства в чужбина.

В сградите на всички детски градини са направени освежителни ремонти, в някои е сменена дограмата, поправени са покриви, ВиК- и отоплителната инсталация.

В епидемичната обстановка всички входове на сградите ще бъдат отворени при посрещането на децата, за да могат групите да влизат поотделно, без да бъдат допускани във вътрешното пространство родителите, каза заместник-кметът.
 

Радина Лазарова
169 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини