Община Добрич сезира Европейската прокуратура за ремонта на пешеходната зона в града

  • 21 септември 2021 12:12

  • 264
  • 0
Община Добрич сезира Европейската прокуратура за ремонта на пешеходната зона в града
© Pixabay

Община Добрич ще сезира Европейската прокуратура относно ремонта на централната пешеходна зона в града. Проектът е завършен през 2011 година и за него са инвестирани над 4 900 000 лв., отпуснати безвъзмездно по Оперативната програма „Регионално развитие“, информира БНР.

Причината местната власт да се обърне към прокуратурата е лошото експлоатационно състояние на пешеходната зона и разминавания в данните от документацията.

Проектът за ремонта е одобрен и реализиран, без да е проведено преди това обществено обсъждане, не е било поискано и становището на професионалните гилдии на архитектите и инженерите в Добрич.

Нова детска градина откриха в Дулово

Появата на дефекти започва малко след приключването и приемането на строежа през 2011 година. Предвидената дебелина на настилката от клинкерни плочи е била намалена от 4 и 6 см на 2 и 4 см, заяви зам.-кметът по строителните дейности инж. Пенчо Керванов:

"Още по фрапиращо е, че по време на изпълнение са променени настилките на 2, и още по-фрапиращо, на 1,5 см."

Цялата документация и фактология по реализирането на този проект ще бъде изпратена до Европейската прокуратура, информира кметът на община Добрич

Борислава Бибиновска
264 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини