Николай Денков: Имаме готовност за преминаване към дистанционно обучение

  • 06 август 2021 14:33

  • 3063
  • 0
© Булфото (архив)

Просветният министър проф. Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С заяви, че образователната ни система има готовност за преминаване към дистанционнно обучение в училищата, ако ситуацията с коронавируса се влоши.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32033

По време на работна среща с държавния глава проф. Денков посочи, че усилията на МОН са насочени към три основни групи дейности.

Николай Денков: В края на август трябва да имаме ясен сценарий за старта на учебната година

Първата е свързана с подготовка за това как да се действа по време на пандемия в академични условия.

Всички подробности ще бъдат обсъдени и представени пред директорите на училищата, отбеляза образователният министър.

,,Втората група дейности включва подготовката за дистанцинно обучение. При преминаване на електронното обучение обаче голяма част от децата се затрудняват изключително много и това важи за групата с по-нисък социален статус'', сподели министър Денков.

По думите му към днешна дата за около 34 хил. ученици липсва достъп до интернет, което той определи по-скоро като организационен проблем, а не финансов.

И министърът на образованието се ваксинира

Към третата група дейности просветният министър подчерта важността от ваксинацията, която би позволила в повече училища да се проведе обучение в присъствена среда.

По тази причина започнахме кампания за увеличаване дела на ваксинираните. Проведохме над 40 срещи, в които участваха над 85% от директорите от училищната мрежа. Обяснихме, че смъртните случаи намаляват с над 1000 пъти, когато сте ваксинирани, уточни проф. Денков и напомни, че за ваксинираните учители вече се полагат два дни допълнителен отпуск.

Повече за Коронавирус

corona
Владимир Василев
3063 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини