МТСП и УНСС ще си сътрудничат при провеждането на студентски стажове, публични събития и научни изследвания

  • 15 юли 2021 16:57

  • 711
  • 1
МТСП и УНСС ще си сътрудничат при провеждането на студентски стажове, публични събития и научни изследвания
© МОН

Министерство на труда и социалната политика (МТСП) и Университетът за национално и световно стопанство (УНСС) подписаха рамков договор за сътрудничество при провеждането на студентски стажове, презентации, семинари, конференции, подготовката на проучвания и научни изследвания в областта на публичната администрация и реализиране на съвместни проекти.

„Поколението, което се обучава сега в университетите, е много добре кариерно ориентирано, не се плаши от работа и мисли за своето бъдеще“, заяви вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Гълъб Донев по време на официалното събитие за подписването на споразумението с ректора на УНСС проф. Димитър Димитров.

Двамата подчертаха, че сътрудничеството между МТСП и УНСС ще даде възможност на студентите по най-добрия начин да се ориентират за тяхното бъдеще. Министър Донев посочи още, че въпреки навлизането на новите технологии и все по-голямата им роля на пазара на труда в бъдеще, все по-търсени и ценни ще са хората, които работят с човешки капитал.

МОН плаща за допълнителни прегледи на учителите, прекарали COVID-19

В изказването си министърът на труда цитира данни от изследване, според което обучаващото се в момента поколение Z, родените в периода 1996-2009 г. младежи, започва да работи още в последните години на средното си образование, като тенденцията продължава и по време на следването им. Това поколение се отличава и с липсата на страх при честа смяна на професионалната квалификация и реализация, търсят новите технологии и новата организация на работно време и работа от разстояние, каза министър Гълъб Донев.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
711 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
бкп в белене!

2021.07.15 | 16:59

1
червена смрад!!!!!!!!

Добави коментар

Водещи новини