Кметът на Ловеч откри форум на иновациите по Националната програма „Иновациите в действие“

  • 22 юни 2021 13:05

  • 199
  • 0
Кметът на Ловеч откри форум на иновациите по Националната програма „Иновациите в действие“
© Община Ловеч

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова откри на 22 юни 2021 г. форум на иновациите по Националната програма „Иновациите в действие“ на НПГВМ „Проф. д-р Димитър Димов“. Събитието, което минава под знака на 75-годишнината на гимназията, се проведе в дом „Преслав“ в Ловеч и събра представители от осем иновативни училища в областта. Това съобщават от пресцентра на общината.

В своето приветствие кметът Корнелия Маринова каза: „Когато 99% от хората намират вашата идея за странна, неразбираема, то има две възможности - или вие сте в грешка, или сте на път да влезете в историята. Аз ви пожелавам да намерите вашия път и чрез иновациите да влезете в историята!“

Кметът на Ловеч припомни още, че на 25 юни 1909 г. в Ловеч е роден патронът на гимназията писателят Димитър Димов. Тази вечер започват събитията, посветени на Националната литературна награда за цялостно творчество „Проф. Димитър Димов“.

В Ловчанско читалище „Наука 1870 г.“ се състоя вълнуващ театрален празник

Това са срещи с досегашните носители на наградата, а на 25 юни е церемонията по връчване на наградата на новия носител – Николай Табаков. Самият Димитър Димов с неговото дело е хубав пример за иновации, защото съчетава таланта на писател и драматург с професията на опитен ветеринарен лекар и професор по анатомия на гръбначните животни, каза Корнелия Маринова.

Поздравления поднесоха още Еленко Начев, началник на РУО Ловеч, както и Елена Таскова – държавен експерт в дирекция „Образование на българите зад граница и училищна мрежа“. Директорът на гимназията Габриела Георгиева връчи на гостите символа на учебното заведение – скулптура на кон като символ на благородство и сила.

Кметът Корнелия Маринова отличи абитуриентката Виктория Иванова от Ловеч, първенец на випуска, със значка на общината и специален поздравителен адрес. Виктория е с успех отличен 5.86, специалност „Ветеринарен техник“. Адрес към всички от завършващия випуск бе отправен чрез директора на гимназията.

„Това е най-старото ветеринарно училище в България, което събира ученици от 14 области. То отбеляза своята годишнина през целия месец юни със серия събития, посветени на богатата ни дейност“, отбеляза в словото си директорът Габриела Георгиева. После клубът за народни танци към училището поднесоха танцов поздрав към участниците. Девет презентации бяха включени в работата на форума, представени от учители от Ловеч, Троян, Луковит, Орешак и Черни Вит.

Последвайте канала на

Novini.bg
199 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини