Осем детски градини в Пловдив се нуждаят от спешен ремонт

  • 14 юни 2021 14:40

  • 171
  • 0
Осем детски градини в Пловдив се нуждаят от спешен ремонт
© Pixabay

Осем детски градини в Пловдив спешно се нуждаят от ремонти, каза пред журналисти кметът Здравко ДимитровЗдравко ДимитровЗдравко Димитров Димитров е български политик, Областен управител на област Пловдив. Роден е на на инспекция на започващ авариен ремонт в Детска градина "Елица" в район "Западен".

Там ще се ремонтира покривът на детското заведение, а на по-късен етап - и щетите от течовете вътре в сградата. За целта ще са необходими около 70 000 лева, които ще се осигурят от бюджета за образование, уточни строителният заместник-кмет Пламен Райчев. При ремонта на покрива ще бъде сменена хидроизолацията, след това ще се боядисват, шпакловат и измажат стените на помещенията. Спешният ремонт на ДГ "Елица" ще бъде готов до края на лятото, посочи зам.-кметът.

В шест детски градини в Пловдив ще бъдат обновени площадките за игра на двора

Близо 800 000 лева са необходими за спешните ремонти на детските заведения "Детелина", "Маргаритка", "Малкият принц", "Светлина", "Здравец", "Наталия" и други. Повечето проблеми по тях са от течове на покривите и щети, нанесени от тях, каза Здравко ДимитровЗдравко ДимитровЗдравко Димитров Димитров е български политик, Областен управител на област Пловдив. Роден е на.

Novini.bg
171 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини