Намаляват се таксите за подготвителните групи в детските градини в Разград

  • 22 юни 2021 09:00

  • 98
  • 0
Намаляват се таксите за подготвителните групи в детските градини в Разград
© pixabay

Таксата за децата от подготвителните групи в детските градини в Разград да бъде намалена, а в населените места в общината - да отпадне. Това предвижда проектът за промяна на Наредбата за местните такси и цени на услуги в общината, съобщиха от местната администрация.

Децата, записани в трета и в четвърта подготвителна групи в детските заведения в община Разград, към момента са 752. От тях 218 не плащат такса, тъй като са от многодетни семейства, с починал родител, с над 50 процента ТЕЛК или други. Родителите на останалите 534 деца плащат само такси за хранене.

Родители пак на протест заради недостига на места в градините

Предложението на община Разград е родителите да ползват частично подпомагане за дължимите такси за храненето на децата в размер на 40 на сто - за градините в Разград, а родителите в останалите населени места да бъдат освободени от заплащането й. Така за първо дете месечната такса в Разград става 15 лв., а за второ и следващо - 12 лева. От плащане на такса ще бъдат освободени и деца, на които единият или двамата родители са с над 70 процента ТЕЛК, чиито родители са студенти, деца - близнаци и тризнаци, предвижда проектът.

Предвидените промени ще се гласуват на предстоящото заседание на Общинския съвет в Разград.

Novini.bg
98 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини