Синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа": Учебният материал не трябва да бъде намаляван

  • 12 април 2021 16:22

  • 9919
  • 0
Синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа": Учебният материал не трябва да бъде намаляван
© gettyimages

Учебният материал за Националното външно оценяване след 7 клас и за матурата след 12 клас не трябва да бъде намаляван, посочват в позиция до медиите от Синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа".

Председателят на профсъюза Юлиян Петров коментира пред БНР: "До този извод учителите достигат, защото учебните теми са взети или ще бъдат взети до момента на матурите и външните оценявания и не е в интерес на самите ученици да се изключват едни или други части от изпитния конспект, пък и няма как да се прецени точно коя част да бъде изключена, защото хипотезата, всичко това, което е преподадено в режим на електронно обучение, то покрива по-голямата част от учебната година".

Вълчев напомни, че през последните 10 години са направени много подобрения в училищата

Редуциране на изпитния материал за външното оценяване след 7 клас и за матурата след 12 клас поиска неотдавна омбудсманът Диана Ковачева в препоръка до просветния министър Красимир Вълчев.

Според началника на Регионалното управление на образованието в София Ваня Кастрева няма основание за намаляване на учебния материал за държавните зрелостни изпити след 12 клас.

И още - от Синдикат "Образование" настояват през училищните правилници на учениците да се вмени задължението да държат видеокамерите си включени по време на онлайн уроците, тъй като, по данни на профсъюза, едва 1/5 от учащите правят това.

Мая Йорданова
9919 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини