Земеделски производители ще се обучават в Русе да боравят с препарати за растителна защита

  • 16 февруари 2021 16:11

  • 418
  • 1
Земеделски производители ще се обучават в Русе да боравят с препарати за растителна защита
© pixabay

Центърът за продължаващо обучение към Русенския университет организира курс "Професионален потребител на продукти за растителна защита от професионална категория на употреба", с което откликва на интереса на селскостопански производители, съобщават от висшето училище в града.

По време на курса земеделските производители ще получат знания за употребата на препарати за растителна защита, мерките за безопасност, опазването на биоразнообразието, екологичните системи и водите.

Фонд "Земеделие" изплати 1,1 млн. лева за зимни пръскания

"С обучението се цели изграждането на професионални умения за работа с препарати за растителна защита, съгласно изискванията на Закона за защита на растенията, и правилна реакция при инциденти, свързани с тяхната употреба", обясняват от Русенския университет.

Курсът е подходящ и за работещи в агроаптеки и стопанства, дистрибутори, консултанти. Обучението ще се води от преподаватели от катедра "Земеделска техника" на висшето училище, а гост-лектори ще бъдат инспектори от отдел "Растителна защита" на Областната дирекция по безопасност на храните в Русе.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
418 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Isabela20

2021.04.10 | 03:58

1
­­­В­­­и­ж­т­­е­­­ ­­­м­­­о­я­­­т­а­­ ­­т­­и­й­­­н­­ ­п­­­у­­т­­к­а­ ­-­­­ ­­­W­W­­­W­­­.­B­­G­­1­­­7­.­­C­­L­­U­B­­­

Добави коментар

Водещи новини