Фонд "Земеделие" изплати 1,1 млн. лева за зимни пръскания

ДФ "Земеделие" започна плащанията по схемата "Помощ за компенсиране разходите на земеделски стопани, свързани с изпълнение на мерки по Националната програма за контрол на вредителите по трайните насаждения през зимния период" за 2020 г., съобщават от фонда.

Общо 1 124 943 лв. са преведени на 2670 стопани за купуване на продукти за растителна защита и продукти за ускоряване на процесите на гниене на листата на овощните видове, които се прилагат през есента - в периода на масов листопад.

Определени са ставките за обвързано подпомагане за животни за 2020 година

Средствата се изплащат само за продукти за растителна защита, купени от търговци, по смисъла на Търговския закон, и притежават удостоверение за търговия с продукти за растителна защита. Освен това те трябва да са вписани в публичния регистър на БАБХ за разрешените за употреба на продукти за растителна защита.

Продуктите за ускоряване на процесите на гниене на листата могат да са купени и от лица, които са търговци по смисъла на Търговският закон. Финансовата подкрепа е в размер до 100 лева на хектар с ДДС, се посочва в съобщението.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Земеделие

още

Анкета

Ще падне ли още цената на биткойна?

Ще падне ли още цената на биткойна?

Избрано от Интернет