Родители доброволци от Бургас влизат в училищата като преподаватели

  • 19 ноември 2020 09:04

  • 571
  • 0
Родители доброволци от Бургас влизат в училищата като преподаватели
© Кадър БНТ

Продължава да е сериозен проблемът с недостига на български учители в ситуацията на пандемия от COVID-19, именно защото по-възрастните от тях заболяват или са карантинирани.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32988

Предвид тази сложна ситуация, родители в Бургаско влизат в училищата. В основно училище "Васил Априлов" родители доброволци с нужната квалификация влизат в клас в ролята на преподаватели, съобщава БНТ.

Директорът на ОУ "Васил Априлов" Марияна Стефанова сподели, че част от колегите й са болни с грипоподобни симптоми, а има и такива, диагностицирани с COVID-19.

В област Търговище с коронавирус са диагностицирани 22-ма учители и 10 ученика

Тя посочи, че в началото на учебната година Министерство на образованието и науката създава платформа със заместващи учители. След като става ясно, че поканената да замества преподавател в училището колежка е родител на дете, се ражда идеята сред родителската общност да се потърсят учители.

Марияна Стефанова се обръща с призив-молба към родители с нужната квалификация да подпомогнат обезпечаването на учебния процес. Така шестима доброволци откликват на молбата й. В момента трима от тях вече заместват преподаватели.

В рамките на следващите няколко дни предстои в училището ще бъде взето решение и дали по-малките ученици трябва да носят маски в час като мярка за неразпространение на коронавируса.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
571 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини