В Плевен всички ученици преминават на онлайн обучение заради усложнената обстановка с коронавируса

  • 13 ноември 2020 12:17

  • 783
  • 0
В Плевен всички ученици преминават на онлайн обучение заради усложнената обстановка с коронавируса
© Getty Images/Guliver (архив)

В град Плевен всички ученици от пети до 12-ти клас преминават от понеделник - 16 ноември, на онлайн обучение от вкъщи заради усложнената епидемична обстановка. Това съобщи за БТА областният управител на Плевен Мирослав Петров след днешно извънредно заседание на Областния кризисен щаб за борба с пандемията от коронавирус.

Заместник-директорът на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в Плевен, д-р Илиян Минчев, уточни, че решението включва и извънкласните форми на работа, други допълнителни часове, дуалните обучения, обученията в центровете за развитие и т.н.

Д-р Минчев поясни, че същевременно всички училища от 11-те общини на Плевенска област продължават да учат на присъствен принцип. Всеки директор на училище има делегирани права от щаба, спрямо конкретната обстановка, да решава за преминаване на учебното заведение на двусменен режим - половината училище една седмица да учи присъствено, другата половина онлайн в къщи. Това ще се случи и в училищата в град Плевен, но след 22 ноември - те също ще преминат на двусменен ротационен принцип, отбеляза д-р Минчев.

Анкета: 47,4% от родителите са за присъствено обучение на учениците, 22,2% за онлайн класовете

Той уточни, че днешното ниво на заболеваемост с коронавирус в област Плевен е високо - 425 на 100 хиляди. Във вторник е било 333 на 100 хиляди. В болници вече има 193 човека с днешна дата, от тях 19 са настанени в интензивни сектори. Във всички болници на областта - 13 на брой, се лекуват пациенти с коронавирус, каза медикът.

Днешните решения на областния щаб са взети след гласуване и постигане на кворум.

Последвайте канала на

Novini.bg
783 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини