Технически средства за обучение са получили ползващи социални услуги ученици

  • 28 октомври 2020 10:40

  • 247
  • 0
Технически средства за обучение са получили ползващи социални услуги ученици
© Pixabay

Технически средства за обучение са получили ползващи социални услуги ученици, съобщиха от Силистренската община.

Приключило е изпълнение на договор за съвместна дейност между общината и фонд "Социална закрила" към Министерството на труда и социалната политика. Целта на проекта е подобряване на материалната база на центровете за настаняване от семеен тип за деца и младежи чрез закупуване на технически средства, подпомагащи учебния процес на учениците.

Програмата е целева и е за подпомагане образователния процес на децата и младежите, настанени в социални услуги, делегирана от държавата дейност от резидентен тип на територията на страната и домове за деца, лишени от родителска грижа от I до XII клас.

Вълчев: Най-лесно е да затворим училищата. Въздържаме се от това решение

Съгласно одобреното проектно предложение на Община Силистра са закупени технически средства - таблети, мултифункционални устройства и рутери - на обща стойност 6 990 лева. В резултат на изпълнението на проекта на учениците са осигурени непрекъснат образователен процес и подкрепа за усвояване на учебния материал, повишени са шансовете им за успешно завършване на учебната година и професионална реализация, смятат специалистите.

Последвайте канала на

Novini.bg
247 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини