След сигнали за лоша храна за децата проверяват 126 ОУ в София

  • 24 септември 2020 13:40

  • 778
  • 0
След сигнали за лоша храна за децата проверяват 126 ОУ в София
© Pixabay

Кметът на Район Триадица Димитър Божилов наложи спешна проверка след сигнали на родители относно столовото хранене в 126 ОУ „Петко Ю. Тодоров“. Възмущението идва малко след началото на учебната година. 

"Недопустимо е храна в този вид и с очевдино лошо качество да бъде сервирана на учениците. Ангажирам се с проблема и ще бъдат предприети всички необходими мерки, включително и ако се налага- прекратяване на договора с избрания участник", каза Божилов. 

Спечелилият консорциум е участвал в публична процедура- конкурс, при ясни и прозрачни правила. Офертите са оценявани от комисия, съставена от служители на районната администрация, представители на БАБХ, РЗИ, представители на училищното ръководство и настоятелство.

Столично училище с иновативна система за здравословно хранене

Официален сигнал за лошо качество на сервираната храна не е бил депозиран, но от началото на учебната година извършваме ежедневни и инцидентни проверки в училищата в района, като се проверяват качеството и начина на доставка/приготвяне на храната в училищните столове. В досега проверените училища не са констатирани нарушения или проблеми в предоставяната услуга.

 Резултатите от проверката ще бъдат оповестени публично.

Сигнали относно качеството на храната се приемат на имейл адреса triaditza@triaditza.org или в деловодството на районната администрация на ул.“Алабин“№54.

Последвайте канала на

Novini.bg
778 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини