Шумът пречи на хората да се наслаждават на вкусна храна

Учени от Австралия са проведоха експеримент, чрез който доказаха, че различни странични звуци пречат на хората да се наслаждават на храната, съобщи "Сайънс дайрект".

За целите на изследването доброволци са били нагостени с лек обяд, докато са слушали звуци от шум в ресторант, пътен трафик, инструментална музика.

След експеримента участниците са интервюирани и се оказва, че колкото по-силен е бил шумът, толкова по-малко вкусни са им се сторили сервираните ястия, предаде Dariknews.

Изследователите от университета "Флиндърс" отбелязват, че шумната обстановка по време на хранене може да наруши възприемането на вкуса.

Така например, сладката храна може да изглежда по-малко сладка, отколкото е в действителност.

Експериментът може да помогне за подобряване на комфорта на клиентите в заведенията, въпреки че данните от настоящото изследване не важат за всички, а касаят само хора с нормален слух.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Любопитно

още

Анкета

Трябва ли да продължи изкуството по време на COVID-19?

Трябва ли да продължи изкуството по време на COVID-19?

Избрано от Интернет