Учител смята, че оценките от 2 до 6 не оценят правилно знанията на учениците

Много от днешните учители са претърпели промени или въвеждат нови методи на работа с учениците. Разбира се има и други, които смятат, че начинът, по който са работили с децата от 20 години насам, е адекватен и те продължават да го прилагат, каза пред Радио София един от иновативните преподаватели от програмата "Заедно в час" Александра Чомонева.

"Много често в рамките на тази програма учениците, които напредват, работят в екипи с тези, които изостават, и това сътрудничество помага и на двете страни. Важно е и самите деца да имат разбиране за различните потребности на различните деца, които не бива да се превръщат в обект на подигравки и на по-лошо отношение", обясни тя.

Специалистът открои и друг важен аспект - промяната на средата срещу явлението "грозното патенце" и отговорността за това е на всеки един служител в дадена образователна институция, както и на родителите.

"Не бива да бъде подценявана и добрата комуникация между родителите и учителите с оглед подпомагане на децата с по-различни потребности", каза Чомонева.

Александра Чомонева е категорична, че за качеството на едно образование може да се съди по това доколко то дава възможност да един ученик да се реализира успешно в живота и обществото.

Красимир Вълчев: Учебните заведения няма да затварят

Тя смята, че прилаганият в момента метод за оценяване на знанията по скалата от 2 до 6 не е много адекватен, защото е по-важно да се оценява напредъкът на учениците. Оценката дава конкретни резултати в момента на изпитването, но когато се измерва напредък, резултатите могат да бъдат видими.

Коментари

 1. 2020.09.21 | 14:07
  Тази много са я кълвали петлите...
  1. 2020.09.21 | 18:02
   и щъркелът я е хапал...
 2. 2020.09.21 | 14:04
  Автора на статията може ли да обясни каква е тази дума: "ОЦЕНЯТ"?! Да не би да е имал предвид "ОЦЕНЯВАТ"?
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Образование

още

Анкета

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Избрано от Интернет