Притеснени ли са родителите на учениците заради COVID-19?

  • 15 септември 2020 11:03

  • 1802
  • 3
© Булфото

Повечето родители на първокласници избраха да пуснат децата си на училище. Майките, дошли да изпратят малчуганите в първия учебен ден, предпочитат присъствената форма на обучение. Споделят, че децата в подготвителната група са се справяли трудно с дистанционното учене. Пред Novini.bg те подчертаха, че прекият контакт с учителя, който ще им обясни учебния материал, е особено важен.

Така специално родителите на първокласници се надяват ситуацията с COVID-19 да не се усложни, за да не се налага дистанционно обучение. 

Как откриха новата учебна година в 138-о СОУ в София?

"Надявам се, че са взети абсолютно всички мерки. Децата са доста запознати с правилата и обстановката. И се надявам взаимно да се пазят", коментира пред репортер на Novini.bg майка на първокласник.

Тя смята, че е достатъчно децата да слагат маските си в коридорите или когато ходят да си купят храна. В класната стая обаче не е необходимо да се внася допълнително напрежение с носенето на маска, смята майката на малкия ученик. 

"Просто децата нямат изградени навици и дистанционното учение би било трудно за първи клас. Трудно е за работещи родители и деца вкъщи. Видя се, че днес са доста добре организирани нещата. Надяваме се на една нормална учебна година, с по-малко дистанционно обучение", коментира друга майка на първокласничка.

А като цяло родителите, които днес изпратиха децата си в 138-о СОУ в София, подкрепят санитарните мерки.

Последвайте канала на

Novini.bg
1802 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Притеснени са от седесарското малоумие

2020.09.15 | 13:38

3
да накажат учениците да учат вкъщи. вече завърши един набор с полу-средно образование заради седесаро-мутренската ковид-истерия - за не се протестира. СДС ликвидира не само държавата, но и образованието.

2020.09.15 | 12:17

2
Най - големите ни притеснения са от крадливия Тулуп с крадените милиони от нас ! ДОЛУ ГЕРБ и шайката в затвора !

2020.09.15 | 11:06

1
Айде стига превземки и глезотии в Бг. Децата в европа забравиха откога са започнали училище.

Добави коментар

Водещи новини