Министър Сачева: Всеки от нас във всеки миг е едновременно учител и ученик на някого

  • 15 септември 2020 15:26

  • 310
  • 1
Министър Сачева: Всеки от нас във всеки миг е едновременно учител и ученик на някого
© bulphoto (архив)

Нека никога да не забравяме, че всеки от нас във всеки миг е едновременно учител и ученик на някого. Защото ученето ни един от друг - от опита, от грешките, от успехите - продължава цял живот, пише социалният министър Деница Сачева в профила си във Фейсбук по повод началото на новата учебна година.

"Малко са дните в календара, в които денят е празник, не защото е определен официално за такъв, а защото всеки е съпричастен към него по своему - чака го с нетърпение, подготвя се с месеци, пази го в спомените си, посреща го с надеждата за по-добро бъдеще и с желанието за градеж. Първият учебен ден", посочва министър Сачева.

Красимир Вълчев: 15 септември е ден на нашата вяра, надежда и оптимизъм

"Училището е мястото, в което се научаваме да четем и пишем правилно, да смятаме. Мястото, където срещаме първата любов, където правим най-чистите приятелства. Там, където се учим да живеем заедно и да бъдем добри хора", допълва Деница Сачева.

Тя отбелязва, че тази година е особена. Заради мерки, маски, изолатори. "Здравето на децата и учителите безспорно е важно", казва министър Сачева и призовава да не се поддаваме на страха.

"Мислите ми са за всички деца, които днес не могат да отидат на училище, защото се страхуват - те или родителите им. За всички онези хиляди деца със специални образователни потребности, които много трудно и с много усилия интегрирахме години наред в класовете. За много от тях новите мерки са още една бариера към това да бъдат част от обществото ни", пише министър Сачева.

По думите ѝ всяка учебна година идва със своите предизвикателства, тази ще изисква много повече от обикновено - търпение, обич, смелост, вдъхновение, иновации.

"Тази учебна година ще бъде успешна, ако издържим най-важния изпит - този да останем хора въпреки трудностите. Ако успеем докато пазим здравето си да не забравяме да опазим и душата", заявява министър Сачева и пожелава успешна учебна година на всички.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
310 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Протестиращ

2020.09.15 | 16:43

1
Ку чка !

Добави коментар

Водещи новини