В Хасково три училища са с обновени спортни площадки и дворове

Три от училищата в Хасково са с обновени спортни площадки и дворове преди старта на новата учебна година. Те са реализирани по проект "Изпълнение на Инженеринг - проектиране и изпълнение на СМР на обекти на образователната инфраструктура по обособени позиции", съобщиха от местната администрация.

Езикова гимназия "Проф. д-р Асен Златаров" и ОУ "Христо Смирненски" са с нови мултифункционални спортни площадки, а СУ "Васил Левски" е с обновен училищен двор. В ЕГ "Проф. д-р Асен Златаров" са били извършени ремонт и реконструкция на съществуваща спортна площадка за футбол и баскетбол в двора на училището. Стойността на строителните и ремонтни работи е над 160 000 лева. Изградена е била нова спортна площадка на мястото на съществуващата.

Държавата обмисля подкрепа за семействата при затваряне на училища и детски градини

За същата сума са били били извършени ремонт и реконструкция на съществуващата спортна площадка за баскетбол и волейбол в ОУ "Христо Смирненски". В СУ "Васил Левски" са били предприети ремонт и реконструкция на дворно пространство. Стойността на договора е 115 900 лева, уточняват от общината.
 

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Образование

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет