Държавата обмисля подкрепа за семействата при затваряне на училища и детски градини

Министърът на труда и социалната политика Деница СачеваДеница СачеваДеница Сачева е родена на 2 ноември 1973 г. в гр. София. От 2017 г. до декември 2019 г. е обсъди с представители на Асоциация "Родители" възможности за подкрепа на семействата, чиито деца бъдат карантинирани през следващата учебна година заради случаи на COVID-19.

Според нея родителите с изчерпан отпуск и без вариант да вземат болничен трябва да получат помощ от държавата. Обсъждат се различни варианти за месечни помощи за деца, част от които ще изискват промяна в законодателството.

При COVID-19 в училище ще се изолира само паралелката, от която е заразеният ученик

Една от мерките, които ще бъдат от голяма полза, е действащата програма "Родители в заетост". Тя предвижда ваучери, с които родителите да наемат избрана лично от тях детегледачка. За да отговорим на засилващата се нужда, предвиждаме да разширим мярката и да увеличим бюджета ѝ, обясни министър Сачева.

Коментари

  1. 2020.08.12 | 12:45
    Защо не останете вие у вас да си гледате децата, защото ще ви вземат поста, не искаме мерки, искаме да работим.
  2. 2020.08.12 | 12:24
    1. Тези помощи знаете за кои са, отговорен и грамотен човек няма как да изпълни условията за получаване на каквато и да било помощ за отглеждане на децата си в България. 2. Кой работодател, частник или държавна институция, ще се лиши за няколко месеца от 1/3 от служителите си, за да могат да си гледат децата, кой ще изпълнява задълженията им през това време? 3. Как останалите без работа родители, заради затворени училища и градини, ще си намерят нова такава, при положение, че предимно се търси нискоквалифициран персонал?
  3. 2020.08.12 | 02:21
    Няма ли най - накрая да престанете с този тъп вирус ?
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Образование

още

Анкета

Как трябва да реагира държавата при ръста на новите случаи на коронавирус у нас?

Как трябва да реагира държавата при ръста на новите случаи на коронавирус у нас?

Избрано от Интернет