Близо 60 хиляди седмокласници се явяват днес на външното оценяване по БЕЛ

  • 15 юни 2020 06:26

  • 1277
  • 1
Близо 60 хиляди седмокласници се явяват днес на външното оценяване по БЕЛ
© Булфото

Близо 60 хиляди седмокласници се очаква да се явят на днешното Националното външно оценяване по български език и литература.

Изпитът ще се проведе в 6 900 зали на над 1700 училища в страната при спазване на противоепидемичните мерки.

Той започва в 9 часа и е с продължителност 150 минути.

 

 

В учебните заведения учениците трябва да бъдат най-късно в 8.30 часа.

Външното оценяване по български език и литература се състои от два модула - първият продължителност 60 минути, а вторият - 90 минути. Знанията на седмокласниците ще се проверяват чрез тест с общо 26 задачи.

При пристигането си в учебните заведения учениците трябва да носят със себе си документ за самоличност, служебна бележка за допускане до външното оценяване, химикал, пишещ с черен цвят, предпазна маска или шлем, както и прозрачен плик за съхраняване на връхни дрехи и обемен личен багаж. На влизане в училищните сгради ръцете им ще бъдат дезинфекцирани.

Няма да се допускат струпвания на ученици на едно място,  разстоянието между тях на двора, в коридорите и в изпитните зали трябва да бъде не по-малко от метър и половина. В училищата, в които на изпит се явяват над 100 ученици, влизането ще става през два входа при наличие на такива.

Температурата ще бъдат за измервана при наличие на грипоподобни симптоми. Ако по време на изпита ученик се почувства зле, ще бъде преместван в отделна стая. Болни ученици няма да бъдат допускани до изпита.

Заради дистанционното обучение отпадна учебен материал - сложно съставно и сложно смесено изречение," Бай Ганьо пътува", "Неразделни", "Заточеници", "По жътва, "По жицата".

На 17 юни е Националното външно оценяване по математика.

Резултатите от външното оценяване ще станат ясни до 29 юни. 

Novini.bg
1277 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Даниел

2020.06.15 | 07:00

1
Защо пък с маски?Нали отпаднаха от днес?

Добави коментар

Водещи новини