Трима от всеки петима родители не биха пуснали децата си на училище

  • 28 април 2020 11:38

  • 3378
  • 3
Трима от всеки петима родители не биха пуснали децата си на училище
© Gettyimages (архив)

Трима от всеки петима родители не биха пуснали децата си на училище, двама ще им разрешат, ако бъдат отворени училищата и детските градини. Това сочи непредставително проучване на Асоциацията на родителите, оповестено от председателя на организацията Цветанка Брестничка.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

Семействата да имат право да решат дали децата да посещават училище е едно от предложенията на Асоциацията на родителите по повод обсъжданите варианти за възстановяване на учебния процес.

Учениците се връщат в час само за български и математика?

,,Смятаме, че е много важно всяко семейство да има възможност да реши за собственото си дете дали то да участва в такава присъствена форма или да не участва, защото ситуациите в семействата са много различни: има семейства, в които има възрастни хора, хора с тежки хронични заболявания, самите деца може да са със заболявания, които са високорискови при зараза с коронавирус. Всяко семейство трябва да може да прецени, в зависимост от конкретната ситуация, дали детето да посещава тези присъствени часове'', обясни Цветанка Брестничка за ''Фокус''.

Тя предупреди, че ако връщането в училище на децата от 7 и 12 клас бъде само за седмица преди изпитите, организацията ще бъде трудна и сложна и е несъизмерима с ползите.

По думите ѝ всяко училище трябва също така да прецени дали е в състояние да организира присъствената форма, която да отговаря на изискванията за безопасност на учители и ученици.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
3378 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
родител

2020.04.28 | 15:17

3
Каква глупост!
Здрасти

2020.04.28 | 14:43

2
Здрасти деца лекета

2020.04.28 | 13:44

1
Как всеки сам си решава? Това ще доведе до огромна разлика в знанията на децата заради различните начини на преподаване и решенията на отделните училища. Или ги пускат, или - не. Децата ни са вече опитни мишки на системата на този етап.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини