2353 образователни материала има в Националната електронна библиотека

  • 10 април 2020 18:07

  • 603
  • 1
2353 образователни материала има в Националната електронна библиотека
© Pixabay

Вече 2353 образователни материала и 4066 файла към тях са качени в Националната електронна библиотека на учителите, която бе създадена от Министерството на образованието и науката преди седмица. 50 000 потребители са посетили платформата. Изтеглените образователни ресурси надхвърлят 131 000.

Хранилището за електронно съдържание дава възможност за създаване и споделяне на авторски обучителни материали от над 80 000 учители в страната, 236 експерти по различни учебни предмети от Регионалните управления на образоването и педагозите от над 350 български неделни училища от 52 държави в света.

Пролетната ваканция на учениците ще е по-кратка

Националната електронна библиотека бе създадена, за да може в нея да се натрупа педагогически материал, споделен опит и иновативни практики, които да бъдат както в подкрепа на учителите, така и за развитието на педагогическата наука.
Материалите могат да се използват и от студентите по педагогика, на които тепърва предстои да влязат в българското училище, както и за обучението във висшите училища в страната.

Учителите могат да публикуват в хранилището и да ползват материали на свои колеги - дидактически и методически, видео уроци, иновативни методики, тестове, филми, упражнения, презентации, занимателна педагогика и проекти, които включват изследователска ученическа работа.

Последвайте канала на

Novini.bg
603 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
САМОУЧИТЕЛ ПО

2020.04.10 | 19:07

1
Учебниците би трябвало да са изготвени като "САМОУЧИТЕЛ ПО..." съответната дисциплина, което много ще улесни учениците да се подготвят самостоятелно! Тогава пък учителите ще отделят повече време за затвърждаване на материала и проверяване на усвояването му.

Добави коментар

Водещи новини