Филм със самоубийство на дете е показан на ученици от 2 клас?

  • 11 февруари 2020 19:46

  • 32408
  • 21
Филм със самоубийство на дете е показан на ученици от 2 клас?
© Pixabay

Филм срещу насилието в клас шокира родители. Една от сцените предполага, че тормозено дете слага край на живота си. 

Видеото е излъчено в столично училище. От там обясниха, че са получили писмо от Регионалното управление на образованието преди няколко дни. В него се казва, че филмът е подходящ за излъчване в училищна среда.

Принудиха четвъртокласници да рисуват полови органи и да се целуват

Филмът „Внукът на човекоядката“ е излъчен вчера във втори клас. Баща разказва, че детето му се е прибрало разстроено.

"Със сълзи на очите разказа една покъртителна история, на която са станали свидетели в час. Самоубийството на едно дете, което е показано образно във филма. Каза ми: "Има и други начини, може с ножица и с вените", възмути се бащата пред камерите на БТВ.

Учителка: Агресивните деца имат нужда от повече обич

От училището отказаха коментар, изпратиха писмената си позиция по случая: Съгласно писмо от РУО, филмът е одобрен от тях и Столичната община за излъчване в училищна среда.

От Столичната община заявиха, че не са го финансирали. Филмът е дипломна работа на Десислава Николова-Беседин в Нов български университет и е финансиран от нея. Късометражен е и не е категоризиран за възраст. Но има адаптирана версия за малки ученици.

"Ако проявяват интерес към него да се обърнат към мен, за да им го пратя във формат, подходящ за излъчване пред учениците. Никой не ме е търсил", обясни Десислава Николова-Беседин, режисьор на „Внукът на човекоядката“.

От Регионалното управление на образованието твърдят, че не са препоръчали филма на училищата, а само са уведомили за съществуването му. Според директора на управлението, детето във филма не слага край на живота си, а само спира да ходи на училище.

В 125-то СУ също са получили писмото от Регионалното управление на образованието. Не са разбрали, че има адаптирана версия, но са решили да не го показват на учениците. Преценили, че филмът няма да намали насилието в училище. Напротив, може да даде идеи за това какво може още да се направи.

Според психолозите е важно с децата да се обсъждат последствията от поведението им, но показването на насилие крие рискове.

Ученик е със счупена ръка, след брутална агресия в пловдивско училище

Утре започва проверка по случая. На този етап не може да се каже до колко ученици е достигнал филмът, защото училищата нямат задължение да се отчитат за това.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
32408 21

Свързани новини

Коментари 21

Добави коментар

2022.12.03 | 08:32

21
Повечето коментари тука са писани от някакъв сбъркан,злобен и вечно алкохолизиран примитив...Филмът е прекрасен и поучителен от една страна,от друга историята по никакъв начин не кореспондира с българската действителност и не мисля че би постигнала желания ефект...Виждам че режисьорката е с чуждестранна фамилия...Най вероятно тази история е повлияна от културните особености на народа от който произлиза мъжът и,а въпросният баща,кйто се е оплакал определено трябва да се замисли какво се случва с дтето му...Явно се е интересувало от самоубийството много преди да гледа филма..!

2022.12.03 | 07:57

20
Изгледах филма и от началото до края му мога да обърна внимание само върху цял куп лоши и лошо направени неща...Ако го направя обаче,коментара ще стане нереално дълъг,за това искам да обърна внимание само на бащата,чието дете хем веднага е разпознало самоубийството в неясната сцена,хем е изказало познания и за други методи...На мен това ми говори,че самоубийството е нещо върху което това дете е мислило доста преди да гледа този филм!
Poeta

2022.12.02 | 18:01

19
От край време нбу е развъдник на джендерасти и други подобни. Разбира се на стената на дарителите в тази клоака блести лика на джипсито шорош...
Дейл Купър

2022.12.02 | 18:00

18
От край време нбу е развъдник на джендерасти и други подобни. Разбира се на стената на дарителите в тази клоака блести лика на джипсито шорош...
Ивайло

2020.02.12 | 19:02

17

От 4 месеца се занимавам с един сайт който изглеждаше съмнителен, реших да пробвам тъй като не ми коства нищо. Миналата седмица изкарах 1287лв. След таксите и т. н. Доволен съм тъй като не губиш нищо. https://freebitco.in/?r=34541387

Родители

2020.02.12 | 15:05

16

Сорос ви пожелава,приятни сънища!

Няма

2020.02.12 | 15:02

15

Коментари,защото са изтривани

Баба

2020.02.12 | 14:48

14

Долу ръцете от българските деца мръсни неопределени фондации!

Bay Ahmet

2020.02.12 | 12:13

13

За кой пореден път тия от МОН, а и не само те, трябва да докажат некадърноста си...

Нищо

2020.02.12 | 09:31

12

Нищо няма да се промени докато ви е кеф да ви чу*ат,но вече започнаха и на децата ви да посягат и пак си мълчите. Защо ?!?!?!?

Добави коментар

Водещи новини