Учителка: Агресивните деца имат нужда от повече обич

  • 04 февруари 2020 16:34

  • 1944
  • 3
Учителка: Агресивните деца имат нужда от повече обич
© Кадър: Нова телевизия

Началният учител е избрал тази професия, защото обича децата. Понякога, обаче му е трудно да се справи. Това коментира учителят Миглена Манчева в предаването „Плюс-минус“ по Нова телевизия.

Думите ѝ са по повод случая от училище в Пазарджик, в което учителка накара третокласници да заплюят съученик за назидание.

„Учителят работи с деца, които имат много знания и умения и е много трудно той да задържи вниманието им. Това му коства много усилия“, призна педагогът.

Ученик е със счупена ръка, след брутална агресия в пловдивско училище

Според психологът д-р Михаил Михайлов, има случаи, при които, когато учителят иска да въздаде справедливост, върши друга такава. По думите му, учителите не са подкрепена в достатъчна степен при възпитанието на децата.

„При една подходяща емоционална връзка с децата, учителите могат да се справят, но учителите биват оставени да се учат сами от системата“, коментира той.

„Много е трудно да се каже къде е границата на търпимостта. Когато децата прекрачат прага на училището, те стават наши деца“, сподели учителят. „Затова децата ни обичат и ние тях, има баланс“, разкри Манчева.

Психологът поясни, че когато дадено лечение не дава резултат, се прибягва до компромиси. „Когато се правят много компромиси е нормално да се разболеем като общество“, предупреди д-р Михайлов.

„Семейството има ключова роля за възпитанието на детето. Изключително важно е учителят да стане част от живота на класа“, коментира учителката.

Проверяват учителка, накарала ученици да заплюят другарче за наказание

Агресията при децата се дължи на това, че децата стават по-нетърпеливи. Те не признават авторитети. Акцентът във възпитанието вече се измества. Родителите не насочват вниманието върху респективността, а към щастието на детето. Детето изпитва удоволствие, когато бъде задоволявано. Тук границите се размиват“, обясни психологът.

„Агресивните деца имат нужда от повече обич“, убеден е педагогът.

Допустимо ли е случилото се с ученици в Пазарджик?

„Човек трябва да подхожда с доброта към тези деца“, изтъкна Миглена Манчева.

„Учителите трябва да се адаптират и да се научат да работят с този нов тип деца“, подчерта д-р Михаил Михайлов.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1944 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Zloto

2020.02.18 | 20:19

3

Едно време ни "обичаха" с колана па станахме хора, днешните го обичат с прегръдки и ето ти джендъри, образование, всичко - тотал щета.

Трашлиева

2020.02.06 | 14:53

2

Все учителите трябва да се съобразяват, а учениците и родителите, а обществото?! Трябва да бъдем едно, а не някой все да е виновен, за да има добър резултат.

Това деца ли са бе?!

2020.02.04 | 17:15

1

Агресивните деца имат нужда от повече бой. Който баща жали пръчката, той не обича детето си.

Добави коментар

Водещи новини