Засилен интерес към изнесените изпити за Медицинския университет в Плевен

  • 04 февруари 2020 10:40

  • 1735
  • 0
Засилен интерес към изнесените изпити за Медицинския университет в Плевен
©

Засилен е интересът тази година към изнесените кандидатстудентски изпити на Медицинския университет в Плевен, съобщи Велина Дукова от висшето училище.

Много кандидати от Северна България веднага реагираха след обявяване на началото за подаване на заявления онлайн за тези изпити, поясни тя.

Младите хора са облекчени да станат студенти само чрез тест по биология, коментира Дукова.

В Плевен завършиха висшето си образование 130 медицински специалисти

Те откриват в медицината интересни специалности, които биха им осигурили добра възможност за професионална реализация у нас и в чужбина, допълни тя.

Медицинският университет в Плевен през тази година организира изнесени изпити в Монтана, Видин, Враца, Велико Търново и Разград, като заявления за явяване се подават електронно, чрез сайта на висшето училище, раздел "Кандидат-студенти", онлайн подаване. Приемът на заявления за изпитите в Монтана и Враца започна на 1 февруари и ще продължи до 12 февруари.

Тестът по биология в Монтана е на 15 февруари, събота, в МБАЛ "Д-р Стамен Илиев", а във Враца - на 16 февруари, неделя, в хотел "Мира".

От 15 до 26 февруари кандидат-студентите могат да подават заявления за явяване на 29 февруари, събота, на изпита във Велико Търново, в хотел "Алегро", и във Видин - в хотел "Ровно". През същия период е и подаването на заявления за изпита в Разград, който ще се състои на 1 март в ОУ "Никола Й. Вапцаров".

Десет специалности привличат вниманието на кандидатите - "Акушерка", "Медицинска сестра", "Медицинска рехабилитация и ерготерапия", "Помощник-фармацевт", "Медицински лаборант", "Рентгенов лаборант", "Опазване и контрол на общественото здраве", "Медицинска козметика", "Социални дейности в здравеопазването" и "Социални дейности" (платено обучение).

Студенти и преподаватели в университета помагат на кандидатите да направят избор. Предстоят им срещи на 24-25 февруари в Разград. Изпитът по химия за магистърските програми за специалностите "Медицина" и "Фармация" е на 5 април, а подаването на заявления е в периода 7 март-1 април, уточни Дукова.

Последвайте канала на

Novini.bg
1735 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини