В Плевен завършиха висшето си образование 130 медицински специалисти

В Плевен 130 медицински специалисти завършиха висшето си образование във факултета "Здравни грижи" и Медицинския колеж в града, съобщиха от Медицинския университет.

Своите дипломи са получили медицински сестри, акушерки, медицински и рентгенови лаборанти, помощник-фармацевти и социални работници. Почти всички дипломанти вече са назначени на работа в здравната система на страната. Някои от тях са част от специалистите на плевенски здравни заведения - Онкологичен център, Първа хирургична клиника, Клиника по ендокринология. Други работят в медицински центрове, детски ясли и частни болници в Плевен, както и по родните си места. Много от тях ще продължат обучението си в магистърски програми в Плевенския университет, посочват от висшето училище.

Колежът са завършили 60 дипломанти със среден успех на випуска "Много добър" /4.99/ - 18 рентгенови лаборанти, 13 медицински лаборанти, 10 специалисти по социални дейности, 19 помощник-фармацевти. Петнайсет са отличниците, а първенец по успех е Валя Борисова от специалността "Социални дейности".

Факултет "Здравни грижи" тържествено е изпратил девети випуск от 69 бакалаври. От тях 45 са медицинските сестри, а 24 - акушерки. Средният им успех е "Много добър" /4.78/. С най-висок успех е медицинската сестра Анна Янчева. За поредна година в специалността "Медицинска сестра" са се дипломирали мъже. Двама от тях са с отличен успех - Калоян Николов и Дениз Каваклъ. Абсолвентите са получили днес дипломите си за завършено висше образование от ректора на Медицинския университет в Плевен проф. д-р Славчо Томов.

Програмата за отбелязване на 45 години от основаването на плевенския Медицински университет продължава с два научни форума - 17-та Международна конференция за студенти и млади лекари под мотото "Събудете мечтите си" и Юбилейна научна конференция, съвместно с БАН, посочват от висшето училище.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Образование

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет