Технологична лаборатория се създава в СУ "Неофит Рилски" в Харманли

Създава се технологична лаборатория в СУ "Неофит Рилски" в Харманли, съобщиха от местната администрация. В мястото за иновации учениците ще бъдат въвеждани в новите технологии не само теоретично, но и практически - чрез демонстрации, обучения и открити уроци.

Лабораторията вече притежава 3D принтер, средствата за който са осигурени по програмата "Харманли за младите" чрез проекта "TechLab" на учениците Иван Иванов, Христо Хубенов и Пламен Александров, отбелязват от общината. Целта на младежите и техните ръководители е да отключат интереса към инженерството и иновациите и у останалите ученици.

Развойното звено ще бъде особено полезно и за учениците след 7-ми клас, които кандидатстват за специализираните паралелки с профил "Чужди езици", "Софтуерни и хардуерни науки" и "Природни науки".

Инициатива на учебното заведение е и учредяването на клуба "Innova one", който обединява възпитаници с интерес към техническия прогрес и знания в извънкласни форми на обучение. Клубът е инициатор на конференции под мотото "Новото време" и на срещи с изявени ментори.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Образование

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет