Във Великотърновския университет е открит кабинет по специална педагогика и приобщаващо образование

Във Великотърновския университет е открит кабинет по специална педагогика и приобщаващо образование, съобщиха от пресцентъра на висшето училище.

Ректорът проф. Христо Бонджолов и деканът на Педагогическия факултет проф. Венка Кутева са открили кабинета, който се намира в Корпус 5 на ВТУ "Св. св. Кирил и Методий", предаде БТА.

В новата зала ще се извършва образователна, методическа, консултантска, диагностична и експертна дейност на студенти, учители, ресурсни учители, родители и специалисти в образователни и социални институции, в специализирани центрове за работа с деца от начална училищна възраст. В него ще работят преподаватели и студенти от специалността "Начална училищна педагогика и специална педагогика", чийто първи випуск завършва през тази година.

"Днес откриваме поредния нов кабинет в Педагогическия факултет. Добрата новина е, че съвсем скоро ще открием кабинет и във Филологическия факултет, след това в Историческия факултет и Философския факултет", коментирал е ректорът.

Учебната 2019/2020 година е юбилейна за Педагогическия факултет, който навършват 35 години от създаването си. Честването на тази годишнина е съпътствано от провеждането на многобройни събития и тържества, посветени на юбилея.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Образование

още

Анкета

Как трябва да реагира държавата при ръста на новите случаи на коронавирус у нас?

Как трябва да реагира държавата при ръста на новите случаи на коронавирус у нас?

Избрано от Интернет