Езиковата гимназия в Ловеч представи в Бургас новаторски подходи към учебното съдържание

Ученици и учители от Профилираната езикова гимназия "Екзарх Йосиф Първи" в Ловеч са представили новаторски подходи при гостуването си на гимназията за романски езици "Г.С. Раковски" в Бургас, съобщават от общинската администрация.

Визитата е била в изпълнение на националната програма "Иновации в действие".

В събитието са участвали и представители на Гимназията с преподаване на чужди езици "Йордан Радичков" във Видин. Програмата предвижда сътрудничество между иновативни и неиновативни училища с цел представяне на новаторски подходи към учебното съдържание, методите на преподаване и/или учебните програми. Друга цел е да се подкрепят с идеи и ресурси училища, на които предстои да кандидатстват за включване в мрежата на иновативните училища в България.

Срещата в Бургас е била първата за страната осъществена мобилност по програмата. В обща сесия училищата са представили своите разработки, подходи и използвани ресурси. Галя Баева, учител в ловешката гимназия, е показала начин на преподаване на философия с оглед на реални житейски проблеми, при използване на технологии - виртуална класна стая в "GoogleClassroom", собствени и преведени видеа, различни видове софтуер за интерактивно формиращо оценяване.

Домакините са представили работата по различни предмети с метода "обърнат клас", а гостите от Видин - опита си от множество проекти по "Еразъм+", както и с различни технологични ресурси за преподаване на чужд език. Гостите - ученици и учители, са имали възможност лично и на практика да се убедят, че разработването на уроци и решаването на тестове в електронната платформа първоначално изисква сериозна инвестиция от време, но впоследствие значително улеснява ученето и запомнянето, се отбелязва в съобщението.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Образование

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет