Петя Аврамова откри нова спортна зала в смолянска гимназия

  • 07 октомври 2019 20:03

  • 657
  • 3
Петя Аврамова откри нова спортна зала в смолянска гимназия
© булфото

Министър Петя АврамоваПетя АврамоваПетя Аврамова е родена във Враца на 29 май 1963 г. Била е народен представител от 42-то Народно и председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела ДаритковаДаниела ДаритковаД-р Даниела Атанасова Дариткова - Проданова е родена на 28 септември 1966 година. На 29 март 2019 г. е откриха днес в Смолян нова спортна зала в Профилираната природоматематическа гимназия "В. Левски". Модерното спортно съоръжение е изградено по проект на община Смолян с финансиране по оперативната програма "Региони в растеж". Гимназията празнува 100-годишнината от основаването си, а сред нейните възпитаници са Даниела ДаритковаДаниела ДаритковаД-р Даниела Атанасова Дариткова - Проданова е родена на 28 септември 1966 година. На 29 март 2019 г. е, кметът на Смолян Николай Мелемов, зам. областният управител Адриян Петров и други.

Община Смолян успешно усвоява средствата по ОП "Региони в растеж", заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството. Изпълнените обекти в образователна инфраструктура включват обновяване на четири училища и детска градина с финансиране от над 6 млн. лева. Сред тези обекти е и новооткритата спортна зала на гимназията, на която от десетилетия липсваше съвременен физкултурен салон. Средствата за образователна инфраструктура по ОП "Региони в растеж" за област Смолян за този програмен период са 45 млн. лв., допълни министър Аврамова. Според нея това училище със 100-годишна история заслужава да има такава зала.

Относно опциите на ОП "Региони в растеж" през следващия програмен период, министър Аврамова заяви, че общините, областните администрации и бизнесът ще имат възможност да разсъждават малко по-освободено, защото средствата няма да бъдат така строго профилирани, както в сегашния. Те ще бъдат за цялата територия, така че ще дадем възможност на общини, областни администрации, на бизнеса, на всички да бъдат партньори и да решават основни проблеми на цялата територия, уточни регионалният министър. Петя АврамоваПетя АврамоваПетя Аврамова е родена във Враца на 29 май 1963 г. Била е народен представител от 42-то Народно прогнозира, че тази свобода, която ще я има в следващия програмен период, ще даде възможност да няма "бели петна" на картата, които да не са се докоснали до финансиране от оперативната програма.
Министър Аврамова изрази надежда, че няма да се спекулира с обжалването на обществени поръчки, защото "строителната програма на МРРБ и на общините е мащабна". Догодина България ще бъде една голяма строителна площадка и се надявам да не се спекулира с обжалването, защото това губи време и води понякога до загуба на средства, коментира министърът.

Хубавото е, че продължава строителството на АМ "Хемус", тези дни ще бъдат открити новите 10 км от Ябланица до Боаза, работи се в участъка Буховци-Белокопитово. Това заяви регионалният министър в отговор на журналистически въпрос за работата по АМ "Хемус". Тя допълни, че предстои да стартират и мощни строителни дейности в участъка между Боаза и разклона за Русе-Велико Търново, за който вече има изпълнител. Продължаваме с отчуждителни процедури, проектиране, така че в 2024 г. да имаме изцяло нова магистрала от София до Варна, Северна България го заслужава, обобщи министър Петя АврамоваПетя АврамоваПетя Аврамова е родена във Враца на 29 май 1963 г. Била е народен представител от 42-то Народно.

Последвайте канала на

Novini.bg
657 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2019.10.07 | 20:11

1

Тази на снимката не е Петя Аврамова.

2019.10.07 | 21:35

3

ВЕЧЕ Я СМЕНИХА

2019.10.07 | 20:30

2

И аз това щях да кажа. "Изкуственият интелект" почна да прави очевидни грешки.

Добави коментар

Водещи новини