СУ на първо място в европейската рамкова програма за научни изследвания и иновации

  • 01 октомври 2019 12:10

  • 262
  • 0
СУ на първо място в европейската рамкова програма за научни изследвания и иновации
© Novini.bg

Софийският университет "Св. Климент Охридски" е на първо място в участието си в европейската рамкова програма за научни изследвания и иновации, и е важен фактор в европейските научни проекти. СУ обаче е и общество на знанието, и на демократичния дух, който пази традициите и това е много важно - винаги да гледаме към миналото, когато строим бъдещето, и Софийският университет е институция, отворена към света. Това каза заместник-министърът на образованието и науката Карина Ангелиева в словото си за откриването на новата академична година на СУ.

Предстои важна година, в която трябва да очертаем визията за българското висше образование до 2030 г., а и отвъд нея, и да изведем българските университети до престижно европейско и световно ниво, заяви Ангелиева.

Тя се обърна към преподавателите с думите, че "трябва да продължим да модернизираме образователната система и действително да инвестираме повече в благоприятна среда и в стимули, които да им помагат да подготвят младите хора за справяне с редица обществени и глобални предизвикателства". Необходимо е да се създават повече интердисциплинарни общности между вас, да се въведе цифрово съдържание и работа с големи данни в учебния процес, но и всяко ново знание да има практическо отражение и работа в лабораторна среда, на терен или в друго изследване, препоръча Ангелиева.

На студентите заместник-министърът на образованието пожела да не спират да усъвършенстват знанията си, но и да помнят, че преподавателите ще положат основите на развитието им като професионалисти, но от самите тях ще зависи да надграждат знанията си.

Последвайте канала на

Novini.bg
262 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини