Игнатов иска проверка на кметове, източвали пари от образователна програма

  • 19 март 2012 12:28

  • 904
  • 0
Игнатов иска проверка на кметове, източвали пари от образователна програма
©

Образователният министър Сергей ИгнатовСергей Игнатов Сергей Симеонов Игнатов е министър на образованието, младежта и науката в кабинета на Бойко е изпратил писмо до финансовия министър Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи с молба за проверка за това, че кметове източват средства от Програмата за оптимизация на училищното образование, съобщава БНР.

"С одиторите от Сметната палата по някои въпроси нямахме разбирателство, тъй като те очакват от нас отчитането да става какво е при структурните фондове. Това, което съм се договорил с министър Дянков, и държавната агенция и тя да влезе да провери всичко. Ако сме виновни ние, ако са виновни кметове – всеки да си понесе отговорността", заяви Игнатов.

"Няма да има извънредна ваканция за децата на работещите в ГОРУБСО-Мадан, заради това, че родителите им обясниха, че нямат възможност да им дават джобни", съобщи министърът на образованието.

"Това, което се изисква от нас като държава, чрез общините е осигурено да има учебен процес и всички условия за децата, особено до 16-годишна възраст, са осигурени от наша страна. Понеже поставяте този въпрос, следобед в нашето министерство аз ще се събера с експертите и със зам.-министър Дамянова и ще го обсъждаме", каза Игнатов.

Той съобщи още, че Студентски град няма да мине на подчинение към Студентски общежития и столове.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
904 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини