Сачева: Мерките, които правителството предприема, са за пречупването на неграмотността

Мерките, които правителството предприема, са за пречупването на неграмотността. Нямам конкретна рецепта, която ние предлагаме, а създаваме един инструментариум, който учителите могат да прилага. Това заяви зам.-министърът на образованието Деница СачеваДеница СачеваДеница Сачева е родена на 2 ноември 1973 г. в гр. София. От 2017 г. до декември 2019 г. е в ефира на БНТ.

По думите  й те чуват гласа на децата от Столипиново, както и на много други места. Министърът е посетил около 200 населени места. Имаме върнати 40 000 деца в клас и три пъти по-малко отпаднали деца от системата.

Всички участници в образователната система очакват раз,лични неща, проблемът с претоварването е факт, това което искаме да направим е учителят да има свобода, а не да следва сляпо учебника, смята още тя.

Попитана защо са необходими частните уроци, тя заяви, че от една страна - това е свързано с амбициите на родителите, а от друга страна - дава им възможности за допълнителни знания, за да специализират в дадена насока.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Образование

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет