Доц. Данаил Данов: Фалшивите новини са опасни

  • 21 юни 2019 14:45

  • 473
  • 0
© Novini.bg

Фалшивите новини са опасни. Това заяви доц. Данаил Данов – преподавател във Факултет по начална и предучилищна педагогика в СУ на срещата-дискусия на тема „Децата във фокуса на медиите“.

Срещата се състоя със съдействието на Държавна агенция за закрила на детето и СУ „Св. Климент Охридски“, предаде репортер на Novini.bg.

"За да се справим с проблема фалшиви новини трябва да сме медийно грамотни. Медийната грамотност изисква да имаме достъп до медиите, обучение от страна на учителите, но не само да се възпроизвеждат данни, а и да се разбират", каза още той.

"В детските градини няма много достъп до технологии и интернет, защото на децата например, не им се позволява да пипат интерактивните дъски. Такъв достъп трябва да има, за да могат да се научат", допълни доцентът.

"Нека децата използват телефони в час, но да ги използват разумно. Много зрели хора у нас са грамотни, но не и функционално - те не разбират това, което четат", категоричен бе Данов.

"51% от децата се запознават с интернет още преди да са навършили 7 години. Децата използват телефоните си по средно 3 часа на ден. Това е необратим процес", разкри доц. Данов.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
473 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини