В Плевен се събират 88 ученици и педагози от пет държави по проекта "Еразъм +"

  • 25 февруари 2019 11:21

  • 298
  • 2
В Плевен се събират 88 ученици и педагози от пет държави по проекта "Еразъм +"
© Община Плевен (архив)

В Плевен се събират 88 ученици и педагози от пет държави по проекта "Еразъм +". Домакин на международната среща е Профилираната гимназия с преподаване на чужди езици. Това съобщи за БТА заместник-директорът Грета Димова - ръководител на проекта от българска страна. 

Тя уточни, че събитието ще премине под мотото "Да бъдем във форма за Европа" от утре - 26 февруари, до 28 февруари. Четиридесет от участниците пристигат от Полша, Румъния, Италия и Гърция.

Предвидени са състезания, уъркшопове, открити уроци, в които ще се прилагат иновативни дигитални методи. Част от дейностите ще бъдат организирани съвместно с Областния информационен център за популяризиране на кохезионната политика на Европейския съюз /ЕС/. В проекта участват Националната асоциация на българските европейски клубове и катедра "Европеистика" на Софийския университет "Климент Охридски", добави Димова.

По думите й основната цел на международната среща е да насърчи информираността на учениците и преподавателите за ролята на ЕС в световен мащаб и за успешното развитие на България. 

Последвайте канала на

БТА
298 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
чуждата гражданка Мари Габрил

2019.02.25 | 11:55

2

ще пробута ли там поредната "дигитална" анкета(малоумна връзка!),учениците знаят ли, КАКЪВ Е ПОЛЪТ ИМ. Добре е на комисарката да отговорят родителите на децата. А тя да се махне от поста - не живее в Гоце Делчев вече над 15 години, има двойно гражданство и затова не може автентично да представлява България, тъй като не знае нищо за нея.ВЪН!!!

асд

2019.02.25 | 11:28

1

европа е едно клише на което му е вкарана излюзорна стойност. а всъщност нищо не значи.

Добави коментар

Водещи новини