Красимир Вълчев: 25 млн. лева дава МОН за дейности по интереси в училищата

25 млн. лева са парите за дейности по интереси в училищата. Те се получават регулярно от началото на тази година. Това заяви министърът на образованието и науката Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009.

Правилата са близки до тези на проекта "Твоят час". Това ще осигури възможност широк кръг на доставчици на дейности по интереси да се регистрират и да ги предлагат. Опитваме се да отворим училищата с дейностите по интереси към външни доставчици - писатели, художници, дейци, допълни той.

"Достъпът до повече специалисти за учениците е желателен. Директорите на училищата могат да решат колко да бъдат групите, в които се изучават дейности по интереси, което се явява основна разлика между този проект и "Твоя час". Трудност представлява насърчаването на интереса при учениците в дисциплини като математика си природни науки, за да изпълнят заложените 40% от програмата. Общините трябва да провокират децата да посещават повече обекти, институции, предприятия с цел ранно кариерно ориентиране", подчерта министър Вълчев.

Според него способността да се задържи вниманието на децата и да се провокира техния интерес е основният проблем на образователните системи.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Образование

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет