Караянчева поздрави участниците в ученическата конференция „Модел на Народно събрание“ в 157-ма гимназия с изучаване на чужд език „Сесар Вайехо“

  • 01 ноември 2018 14:42

  • 791
  • 0
Караянчева поздрави участниците в ученическата конференция „Модел на Народно събрание“ в 157-ма гимназия с изучаване на чужд език „Сесар Вайехо“
© Народно събрание

В Деня на народните будители председателят на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на поздрави участниците в националната ученическа конференция „Модел на Народно събрание“ в 157-ма гимназия с изучаване на чужд език „Сесар Вайехо“ в София. Целта на конференцията е чрез симулиране на дейността на Народното събрание учениците да се запознаят с работата на законодателната институция.

Вие, младите хора, сте нашето бъдеще, бъдещите народни представители, министри, ръководители на държавата, обърна се председателят на парламента към учениците. Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на им пожела да бъдат смели и дръзки, да преследват мечтите си, да не се притесняват да споделят креативните си идеи. Вашите преподаватели са съвременните будители, черпете от техния опит и знания, подчерта още председателят на Народното събрание.

Тя ги поздрави, че са избрали Деня на народните будители да бъде ден на парламентаризма в тяхната гимназия и изрази надежда примера им да последват и много други училища в България.

Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на припомни, че предстои след няколко месеца отбелязването на 140 години от Учредителното събрание и от приемането на Търновската конституция. Тя сподели, че на 16 април се предвижда да се проведе във всички училища в страната час по Конституция и ги призова да се включат в инициативата.

Последвайте канала на

Десислава Станева
791 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини