Красимир Вълчев: Учителските заплати ще се увеличат с 20% от 1 януари

  • 25 октомври 2018 17:40

  • 1922
  • 0
Красимир Вълчев: Учителските заплати ще се увеличат с 20% от 1 януари
© БТВ

Учебниците се пишат от множество издателства и преподаватели. Не всеки може да прецени, кое е добре да бъде в тях и кое не. Днес обърнаха внимание на част от текстовете в учебниците за 9 клас. Относно "джендър" идеологията, сексуалното образование е част от всеки учебник по биология. Ако имаше такава бих направил предложени да се промени. Това заяви образователният министър Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009 в предаването "Лице в лице" по БТВ, относно въпроса от страна на ВМРО за т.н "джендър" текстове в учебниците по биология за 9 клас.

"През последните години качеството на учебниците се вдига, но при толкова издателства няма как да останем без грешки", каза още той.

"Учителските заплати ще се увеличат с 20% от 1 януари, както е заложено в бюджет 2019 г. 920 лева ще е основната заплата на всеки преподавател", разкри Вълчев. 

"Педагогическа правоспособност се придобива по 2 начина - чрез университет или след завършено висше образование, например математици, като ние предоставяме допълнителна квалификация. И в момента може да си завършил математика, но да нямаш педагогическа квалификация, каквато предоставяме от Министерството на образованието. Това става в рамките на минимум 300 часа", допълни образователният министър. 

"Имаме общ недостик на кадри за учители, инженери и в много други специалности. Трудно привличаме децата към подобен тип специалности", завърши Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1922 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини